چگونه دوست پیدا کنیم؟

بسیاری از افراد در پیدا کردن دوست مشکل دارند اما واقعیت این است که در هر سنی و با هر شرایطی، می‌توانیم دوستانی مناسب پیدا کنیم.

چگونه دوست پیدا کنیم؟
11 دقیقه
اشتراک گذاری

اغلب جوامع بر روی برقراری روابط عاطفی تاکید دارند. خود ما وقتی می‌شنویم کسی «تنها» است در درجه اول به این فکر می‌کنیم که این فرد، «کسی را در زندگی‌اش به‌عنوان پارتنر عاطفی یا همسر ندارد». روابط خوب از نظر ما روابط عاشقانه‌ای است که تا ابد می‌مانند و به ازدواج، تشکیل خانواده و فرزندآوری منجر می‌شوند. شاید باورش سخت باشد اما تحقیقات نشان می‌دهد حضور دوستان همراه و حامی، از روابط عاطفی در یک زندگی سالم بسیار مهم‌تر است! دوست شما سلامت روانی شما را تضمین می‌کند، به زندگی شما انگیزه و هدف می‌دهد و در مواقع سختی کنارتان خواهد بود. به همین دلیل است که پیدا کردن دوست، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اغلب انسان‌هاست.

فقدان روابط اجتماعی مناسب ممکن است به‌اندازه مصرف سیگار یا زندگی کم‌تحرک به سلامتی آسیب بزند! در مقابل روابط دوستانه خوب شادی را به زندگی فرد می‌آورند. یک تحقیقات سوئدی نسبتا جدید نشان می‌دهد در کنار تغذیه مناسب، فعالیت بدنی مستمر و سبک زندگی کم‌اضطراب، داشتن شبکه‌ای از دوستان حامی می‌تواند طول عمر افراد را افزایش بدهد. با تمام این‌ها، دوستی خودبه‌خود اتفاق نمی‌افتد و ایجاد روابط قوی نیازمند تلاش است. بااین‌حال در هر سن و سالی که باشید هنوز می‌توانید دوست پیدا کنید و زندگی اجتماعی و سلامت روان خود را بهبود ببخشید. با ما همراه باشید تا بیشتر به این موضوعات بپردازیم.

چرا باید دوست پیدا کنیم؟

دوستی مزایای زیادی در زندگی شما خواهد داشت. البته وقتی می‌گوییم دوستی، منظورمان با افرادی شبیه به خودتان و سالم از نظر روانی است. برقراری ارتباط با افراد سمی نه تنها نمی‌تواند تاثیر مثبتی در زندگی شما داشته باشد بلکه ممکن است سال‌ها گرفتار حل و فصل مشکلات ناشی از چنین روابطی باشید. 6 مزیت دوستی در زندگی:

  1. بهبود بخشیدن به خلق و خو: طبق تحقیقات، دوستی و گذراندن اوقات خوش در کنار دوستان تاثیرات قابل توجهی بر روی سلامتی جسمانی و روانی و همچنین بهبود خلق و خو دارد.
  2. ایجاد انگیزه در مسیر رسیدن به اهداف: وقتی فردی هم‌مسیر و هم‌فکر با شما در کنارتان قرار داشته باشد انگیزه تلاش برای رسیدن به اهدافتان را چند برابر خواهد کرد. این اهداف ممکن است دستیابی به شغل ایده‌آل، ترک سیگار یا رسیدن به وزن دلخواه باشد.
  3. کاهش میزان افسردگی و اضطراب: زندگی اجتماعی موفق می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت نماید و در نتیجه، اضطراب را کنترل و احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش بدهد.
  4. دریافت پشتیبانی و حمایت در مواجهه با سختی‌ها: زندگی پر از اتفاقات غیرمنتظره و آسیب‌زننده است. دوست خوب در شرایط سخت به کمک ما می‌آید و در برابر بیماری، از دست دادن عزیزان یا شغل، شکست عاطفی و چالش‌های دیگر، ما را حمایت می‌کند.
  5. داشتن حامی در سنین بالا: وقتی سن و سال افزایش پیدا می‌کند چالش‌های تاثیرگذار و ناگوار بیشتری در برابر فرد قد علم می‌کنند. برای نمونه یک فرد کهن‌سال باید با از دست دادن عزیزان، همسر و هم‌سالانش کنار بیاید، بیماری‌ها و ناتوانی‌های تازه را بپذیرد و همچنین با چالش‌های ناشی از بازنشستگی و ازکارافتادگی روبرو شود. داشتن دوستان همراه با شرایط مشابه می‌تواند در این مسیر قوت قلبی برای فرد باشد.
  6. بهبود اعتماد به نفس: دوستی یک ارتباط دوطرفه است: بخشیدن در برابر گرفتن. این روابط احساس ارزشمندی را در فرد بیدار می‌کند و نقش مفید او در زندگی دیگران را نشان می‌دهد.

ویژگی‌های دوست خوب

بعضی از افراد معتقد هستند ارتباطات فعال در شبکه‌های اجتماعی و تشکیل دوستی‌های مجازی می‌تواند جای روابط دوستانه حقیقی را بگیرد. چنین تفکری درست نیست. دوستان مجازی نمی‌توانند هنگام مواجهه با سختی‌ها و مشکلات شما را در آغوش بگیرند، در بیماری به دیدار شما بیایند، در شادی‌ها کنارتان جشن بگیرند و روابطی بسیار نزدیک و صمیمی با شما بسازند. یک دوست خوب ویژگی‌های مشخصی دارد که مهم‌ترین آن‌ها، همراهی و در دسترس بودن است. البته ممکن است دوست قدیمی و صمیمی شما برای مدتی از شما فاصله بگیرد و روابطتان به‌طور مجازی پیش برود، اما این دوستی ریشه‌ای قدرتمند دارد و نمی‌توان آن را با دوستان آنلاین مقایسه کرد. ویژگی‌های یک دوست خوب:

  • یک دوست خوب وقتی به او نیز دارید کنار شما حاضر است. این حضور ممکن است به خاطر شرایط خاص هر کدام از شما، حضور فیزیکی نباشد بااین‌حال او اجازه نمی‌دهد در شرایط سخت و بحرانی احساس تنهایی کنید.
  • دوست واقعی شما را همان‌طور که هستید می‌پذیرد و دوست دارد. برخلاف افراد سمی، او تلاش نمی‌کند شما را مطابق میل خود تغییر بدهد.
  • دوست خوب علاقمندی‌های مشابه شما دارد. مانند شما فکر می‌کند، احساسات شما را می‌فهمد و برای اهدافی شبیه به شما تلاش می‌کند.
  • در یک دوستی خوب، خیالتان راحت است که قرار نیست مورد قضاوت قرار بگیرید و می‌توانید خود واقعی‌تان باشید بدون اینکه نگران تغییر دیدگاه طرف مقابل نسبت به خودتان باشید.
  • دوست خوب احساسات، مشکلات و افکار خود را به‌راحتی با شما در میان می‌گذارد و اجازه می‌دهد شما هم همین کار را انجام بدهید.

نکته مهم این است که در یک رابطه دوستانه قوی، موارد بالا تنها ویژگی‌های طرف مقابل شما نیست بلکه شما نیز در مقابل باید چنین رفتاری را از خود نشان بدهید. دوستی یک رابطه دوطرفه و پایاپای است.

روش پیدا کردن دوست جدید

ما تمایل داریم با افرادی آشنا شویم که با آن‌ها اشتراکاتی داریم. افرادی مانند همسایگان، هم‌کاران، هم‌کلاسی‌ها و هم‌محلی‌هایمان. شباهت این کلمات را با یکدیگر می‌بینید؟ همه آن‌ها «هم» را در ترکیب خود دارند. «هم» نشانه اشتراک ما با این افراد است، ما چیزی را با یکدیگر به اشتراک می‌گذاریم. با هم‌کلاسی خود، کلاسمان را و با همکاران، کارمان را شریک می‌شویم. این نقاط تشابه به ساختن دوستی کمک می‌کنند اما برای دوام آن کافی نیستند. در ادامه به راهکارهایی برای شروع یک دوستی و دوام آن می‌پردازیم:

چگونه دوست پیدا کنیم؟

·       به اطراف خود بیشتر دقت کنید

وقتی برای تشویق تیم مورد علاقه خود به یک ورزشگاه می‌روید یا از سر علاقه، در جلسات شعرخوانی شرکت می‌کنید به اطراف خود بیشتر دقت کنید. اغلب افراد حاضر در این محیط، با شما اشتراکاتی دارند و ممکن است بتوانند دوست خوبی برای شما باشند.

·       خود واقعی‌تان را به اشتراک بگذارید

خودتان را سانسور نکنید. مهم نیست چه ویژگی‌هایی دارید، حتما کسی وجود دارد که این ویژگی‌ها به نظرش دوست‌‌داشتنی یا حداقل قابل قبول باشد. شما نمی‌توانید همیشه نقش بازی کنید و بالاخره خود واقعی‌تان را نشان خواهید داد. این شرایط ممکن است دوستی را نابود کند و به فرد مقابل این احساس را بدهد که تمام مدت او را فریب داده‌اید.

·       با افراد جدید ملاقات کنید

با دوستانی که به‌صورت مجازی می‌شناسید یک قرار اجتماعی بگذارید یا در محیط‌هایی که ممکن است با افراد جدیدی ملاقات کنید حاضر شوید. در این شرایط سعی کنید به‌روی تجربیات جدید باز باشید. هر اتفاقی هم که بیفتد شما چیزی از دست نداده‌اید و می‌توانید به‌عنوان تجربه‌ای برای آینده از آن استفاده کنید بنابراین نگران طرد شدن نباشید. هر ارتباط تازه‌ای لزوما به دوستی منتهی نخواهد شد.

ملاقات با افراد جدید

·       بر دیگران تمرکز کنید نه خودتان

تلاش نکنید دیگران را به هر طریقی به خود علاقمند کنید بلکه به‌جای آن، به دنبال نکاتی در فرد مقابل بگردید که برای شما جالب است. وقتی به ویژگی‌های فرد مقابل خود علاقمند باشید این موضوع را در رفتار خود به‌طور ناخودآگاه نشان خواهید داد. اگر واقعا کنجکاو نیستید او را بیشتر بشناسید بهتر است خودتان ارتباط را قطع کنید.

·       توجه کنید اما قضاوت نکنید

خوب است که وقتی با دوستتان زمانی را می‌گذرانید تمام توجه و تمرکز شما پیش او باشد. تلفن همراهتان را کنار بگذارید و سعی کنید او را بیشتر بشناسید. به تعاملاتش با خودتان و دیگران توجه کنید، حرف‌هایش را بشنوید و درباره مسائل مختلف با او حرف بزنید. علاوه بر این، تحت هیچ شرایطی او را زیر سوال نبرید و قضاوت نکنید. این لازمه دوستی است که شناخت کامل و بدون قضاوتی را ایجاد کنید.

·       بپرسید

علایق طرف مقابل را ارزیابی کنید. این کار را با پرسیدن سوالات مناسب می‌توانید انجام بدهید. از او بپرسید اوقات فراغتش را چطور می‌گذراند، به چه کارهایی علاقمند است و دنیا را چطور می‌بیند. این سوالات علاوه بر ایجاد شناخت، کمک می‌کند ببینید طرف مقابل چقدر علاقمند به برقراری این ارتباط دوستانه است. افرادی که به پرسش‌های شما با حالت رفع تکلیف پاسخ می‌دهند یا تلاش می‌کنند تا جای ممکن کوتاه و سربسته جواب بدهند احتمالا علاقمند به ارتباط بیشتر با شما نیستند. در مقابل، اگر او هم تلاش می‌کند شما را بیشتر بشناسد ارتباط شما احتمالا دارد به مرحله بعدی راه پیدا می‌کند.

·       از طرد شدن نترسید

اگر طرف مقابل علاقه‌ای به دوستی با شما ندارد خودتان را نبازید. در یک رابطه سالم هر دو طرف برای ساختن ارتباط تلاش می‌کنند. اگر فرد روبرو تلاشی نمی‌کند یا به نظر علاقمند نمی‌آید مشکل از شما نیست. او حتما دلایلی برای خودش دارد. ممکن است دوستان کافی در زندگی خود داشته باشد، نقاط اشتراکی که شما می‌بینید را ندیده باشد یا وقت کافی برای ایجاد یک رابطه جدید در زندگی‌اش نداشته باشد. قضیه را شخصی نکنید، او ممکن است حتی فرد مناسبی نباشد و مشکلات شخصیتی داشته باشد. پیدا کردن دوست به هر قیمتی چیزی نیست که به دنبال آن باشیم.

پیدا کردن دوست در محل کار

پیدا کردن دوست در محل کار

دوستی در محیط کار می‌تواند کارایی فرد را بالا ببرد، انگیزه پیشرفت ایجاد کند، روحیه کاری او را بهبود ببخشد و بین کار و زندگی فردی تعادل برقرار نماید. ایجاد روابط دوستانه در محیط کار بخشی از فرهنگ کاری است. دوستی در محل کار کمک می‌کند بدون ترس از قضاوت شدن از دیگران کمک بگیرید و در شرایط مشابه به کمک آن‌ها بروید. 12 قدم برای برقراری روابط دوستانه در محیط کار:

  1. خودتان را معرفی کنید و بگذارید دیگران شما را با نام و شغلتان بشناسند.
  2. نام همکاران‌تان را بپرسید، به خاطر بسپارید و هنگام صحبت با آن‌ها از نامشان استفاده کنید. این کار به آن‌ها احساس ارزشمندی می‌دهد.
  3. احوال‌پرسی کنید. وقتی با یکی از همکاران روبرو می‌شوید حالش را بپرسید. به‌جای یک سر تکان دادن سریع و ترک محیط، از او بپرسید حالش چطور است و آخر هفته‌اش را چگونه گذرانده‌است.
  4. مثبت‌اندیش باشید. مثبت‌اندیشی کمک می‌کند افرادی شاد را جذب خود کنید. (درباره قانون جذب بیشتر بخوانید.) همچنین خنده‌رو و گشاده‌رویی از راه‌های ایجاد دوستی در محل کار است.
  5. خوراکی به اشتراک بگذارید. می‌توانید یک بسته قهوه تهیه کنید و در آشپزخانه یا سالن غذاخوری قرار بدهید تا سایر همکاران از آن استفاده کنند. بعضی از آن‌ها احتمالا برای تشکر به سراغ شما خواهند آمد و این فرصتی عالی برای شروع یک رابطه دوستانه است.
  6. با دیگران ناهار بخورید. از همکاران‌تان بخواهید هر زمان برای صرف ناهار به آشپزخانه یا سالن غذاخوری می‌روند شما را هم صدا بزنند. به‌جای تنهایی و صرف غذا سر میزتان، به آن‌ها بپیوندید و یک وعده دلپذیر را در کنار دوستان جدیدتان تجربه کنید.
  7. کمک بدهید و کمک بخواهید. لازم نیست منتظر بمانید از شما راهنمایی بخواهند، اگر یکی از همکاران‌تان گرفتار مشکلی است که شما راه‌حل آن را می‌دانید به او کمک کنید مشکل را حل کند.
  8. به مرزها احترام بگذارید. ممکن است همه افراد راحت نباشند درباره مسائل شخصی و خانوادگی خود با شما صحبت کنند. شما هم بهتر است اسرار خود را با همکاران در میان نگذارید.

چگونه به کودکان پیدا کردن دوست را آموزش بدهیم؟

چگونه به کودکان پیدا کردن دوست را آموزش بدهیم؟

دوست‌یابی و برقراری روابط، در رشد اجتماعی و عاطفی، کنترل هیجانی و افزایش تاب آوری کودکان موثر است. شما در موقعیت والدین یا معلم، مسئول آموزش پیدا کردن دوست به کودکان هستید. برای این کار توصیه می‌کنیم 6 قدم زیر را به کودکان یاد بدهید:

1. زمان مناسبی را انتخاب کن

به کودک خود بگویید پیش از آن‌که به کسی نزدیک شود به شرایط توجه کند. اگر فرد مقابل در حال انجام کاری بود، بهتر است منتظر بماند تا کارش تمام شود و بعد برای صحبت جلو برود.

2. یادت باشد لبخند بزنی

لبخند زدن یک رفتار اجتماعی مثبت است. وقتی کودک شما یاد می‌گیرد هنگام معاشرت لبخند بزند احساس خوبی را تجربه و به طرف مقابل منتقل می‌کند. این رفتار همچنین اهمیت زبان بدن را در سنین کم به کودک آموزش می‌دهد.

3. خودت را معرفی کن

به کودکان آموزش بدهید در شروع یک مکالمه، به چشم‌های طرف مقابل نگاه کنند و با صدایی رسا، نام خود را بگویند.

4. درباره چیزهایی که دوست داری حرف بزن

به او بگویید که می‌تواند آن‌چه دوست دارد یا دوست ندارد را با دوستش به اشتراک بگذارد و نظر او را بپرسد. با این روش، به کودک کمک می‌کنید نقاط اشتراک را شناسایی کند و بر مبنای آن‌ها، روابط اجتماعی خود را بسازد.

5. خوب گوش بده

از کودکی به فرزند خود شنیدن را آموزش بدهید. شنیدن فارغ از تمرکز بر روی پاسخی که قرار است بدهیم مهارتی است که در تمام طول زندگی به کارمان می‌آید. کودک باید بداند که روابط دوطرفه هستند و همان‌قدر که می‌تواند درباره خواسته‌ها و علایقش صحبت کند لازم است گوش بدهد.

6. مکالمه را تمام کن

تمام کردن مکالمه به اندازه شروع کردن آن اهمیت دارد، این کار را به فرزند خود آموزش بدهید و از او بخواهید محترمانه صحبتش را به پایان ببرد. می‌تواند به دوست تازه‌اش بگوید: «فعلا باید بروم، به‌زودی تو را می‌بینم.»

5 فاکتور مهم در دوستی

فاکتورهای مهم دوستی

فاکتورهایی برای پیدا کردن دوست و دوام یک رابطه دوستی وجود دارد که بدون آن‌ها، سلامت دوستی زیر سوال خواهد رفت. این فاکتورها را در ادامه به‌طور خلاصه توضیح می‌دهیم:

1.     ایجاد اعتماد و حمایت از یکدیگر

لازمه یک رابطه قوی و دوستی واقعی این است که روی یکدیگر حساب کنید و به هم اعتماد داشته باشید. بخشی از مراقبت از دوستی، احترام به حرف‌های آن‌ها بدون قضاوت است. دوست واقعی دیگری را مسخره نمی‌کند، به مشکلاتش گوش می‌دهد و در صورت توان، به حل آن‌ها کمک می‌کند. این رفتارها اعتمادی قوی را در رابطه می‌سازند.

2.   برابری

در یک رابطه دوستانه سالم دو طرف رابطه از حقوقی یکسان برخوردار هستند. اگر یکی از طرفین دائما در حال صحبت است و دیگری همه بار رابطه را به دوش می‌کشد رابطه سالمی وجود ندارد.

3. شفقت و هم‌دلی

دوست شما باید بتواند روی مهربانی و همراهی شما حساب کند و در شرایط سخت از شما کمک بخواهد. همچنین شما مجاز هستید از دوست خود چنین انتظاری داشته باشید. علاوه بر این، هر فردی قطعا مرتکب اشتباهاتی در طول زندگی خود خواهد شد. دوست واقعی می‌تواند این اشتباهات را ببخشد و فراموش کند.

 4. صداقت

لازمه یک دوستی قدرتمند و موفق صداقت است. بالاخره روزی پرده‌ها خواهد افتاد و حقایق روشن خواهد شد. آن روز برای ارائه توضیح خیلی دیر است و احتمال دارد به همین سادگی یک دوست واقعی را به خاطر پنهان‌کاری خود از دست بدهید. اشکالی ندارد اگر حقایق دوست شما را ناراحت می‌کند. اجازه بدهید خود او تصمیم بگیرد چگونه با واقعیت‌ها روبرو خواهد شد؛ شما صداقت خود را حفظ کنید.

5. استقلال

یکی از نشانه‌های روابط ناسالم، نزدیکی بیش از حد به یکدیگر و ورود به حریم شخصی دیگری است. اگر دائما از دوست خود انتظار توجه دارید رابطه شما رابطه سالمی نیست. به یکدیگر فضایی برای نفس کشیدن بدهید. دوست شما، بخشی از دارایی شما نیست که هر زمان بخواهید از آن استفاده کنید یا اجازه ندهید دیگری مالک آن شود! هریک از شما می‌توانید سرگرمی‌ها و اوقات فراغت خاص خود را داشته باشید.

کلام آخر

پیوندهای ما با دوستانمان یکی از مهم‌ترین ارتباطاتی هستند که در طول زندگی می‌سازیم و تجربه می‌کنیم. یک دوستی سالم در سایه اعتماد، مراقبت و توجه رشد می‌کند و به احترام، گذشت و هم‌دلی نیاز دارد. ممکن است پیدا کردن دوست کار چندان مشکلی نباشد اما نگه داشتن دوستی‌ها و محکم کردن پیوندها قطعا نیازمند تلاش و فداکاری است.

منتظر دیدگاه شما هستیم دیدگاه خود را حتما بنویسید برایمان تا نمایش دهیم
ارسال نظر

نظرات

1
فاطمه 31 خرداد 1402

واقعا مفید و کاربردی بود،ممنونم ازت استادجان

ارسال نظر